23.04.2007 Pavel Sklenář

Baron Prášil nám lže s větším humorem.

Pan poslanec na blogu aktuálně.cz nazval svůj příspěvek „Václav Klaus nám věší bulíky na nos“. Typický článek o ničem asi automaticky vygenerovaný nějakým motorem na šum. Mělo to být o euroústavě, podstata je podle Zaorálka ve způsobu hlasování a pojetí funkcí nějakých europapalášů. Obsah a smysl je asi vedlejší, důležité jsou detaily.

Filosofický doktor Zaorálek v článku vysvětluje, že pan Klaus, Zahradil, Wondra a voliči ODS nevědí nic o tom, co je to euroústava a proč musí všechni občané ve všech členských státech přijmout ústavní smlouvu. Pan poslanec prostě zadal klíčová slova o socialistické představě smyslu daní do stroje a vyšlo mu, že euroúředníků není nikdy dost. Takový zásadní objev jsem opravdu nečekal.

V této souvislosti jsem se podíval, kdo to je pan Zaorálek. Na jeho stránce jsem se dozvěděl, že se narodil a studoval a před rokem 1989 byl zaměstnancem Československé socialistické strany. Byl důstojným ředitelem nebo topičem ve straně? Asi ze skromnosti o tom v životopise nepíše. Z jeho životopisu vyplývá, že po studiu absolvoval základní vojenskou službu 4 roky, chudák. Ale pak už byl jen politik, filozof a ekonom.